pátek 11. března 2011

Fattet Hummus


Co potrebujeme:

1 a pul hrnku cizrny,  4 bile jogurty (nejlepe recky, ktery je podobny libanonskemu, ale kdyz neni tak nevadi)  libanonsky bily chleb, tahini, cesnek, drceny kmin a sul

 Cizrnu pres noc namocime. Rano slijeme vodu, dolijeme vodu novou a varime do mekka. Az je cizrna skoro uvarena osolime a pridame drceny kmin podle chuti.

V jine mise smichame jogurt, lzicku tahini, drceny cesnek, sul a kdo chce muze pro chut pridat trosku maty, susene nebo i cerstve.

Libanonsky pita chleb narezeme na ctverecky a bud ufritujeme nebo ugrilujeme.


5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

mnam. ja ted delala klasicky hummus, mam to moc rada a napoprve se fakt povedl. co se mi ale nepovedlo, byl falafel. mas nejaky prima recept?? paja ostrovanka

Anonymní řekl(a)...

Prima recept, cizrnu mi máme doma moc rádi, má zajímavou chuť. V ČR se dá koupit již hotová v plechovce zn. Bonduele. Tak mám dotaz zdali se pak musí ještě vařit do měkka nebo se smí podávat rovnou?

Monika řekl(a)...

Pajo dam sem recept i na falafel ;)
Anonymni klidne muzete dat i tu v plechovce aspon si usetrite cas s varenim. A podle me v te plechovce uz je hotova - mekka, takze se varit uz nemusi, jen okorenit tim kminem.

Anonymní řekl(a)...

akorat se vsude pise, ze ta v plechovce nema ani zlomek nutricni hodnoty, jako kdyz ji uvaris. kazdopadne pokud se sezene i neplechovkova, doporucuju, je to uplne jina chut a stokrat zdravejsi a neni to moc extra prace. paja-o.

Tereza řekl(a)...

Bajecne, diky za recept!!! Nejaky mam, ale nikdy to nebylo ono, nejspis proto, ze v mem receptu nebyl jogurt. Tak uz se na nej tesim. Mimochodem, pokud vim, plechovkova cizrna se varit nemusi, ale neni tak dobra. U nas v Chile je navic plechovkova desetkrat drazsi, takze neni treba moc vahat...